Home > Live Sound Made in the USA >

Rane Mongoose - Remote Audio Cobranet Interface

Rane Mongoose - Remote Audio Cobranet Interface


 
-------------- Alternate Views: ---------------


List Price: $1,749.00
PAS DEAL $1,399.00
You save $350.00!
You'll earn 1399 points
.


Availability: Usually Ships in 1 to 2 Business Days
Product Code : MONGOOSE
QTY:

Description
 
Made in the USA, by an American!

Support American made products
Our future depends on it!!!

The Mongoose and its Tracker software work with Rane's Remotes Audio Devices (RADs) and your CobraNet network to deliver digital audio to the last mile of installations – between the equipment room/rack and remote spaces. OK, it's not a mile, we lied: it's actually 100 meters (328 feet to those in Liberia, Myanmar and the USA).

The Mongoose's 32-by-32 digital audio matrix router receives its first 16 audio channels from up to eight RADs via the eight rear panel 8P8C (RJ-45) Remote Audio Device ports. The second 16 matrix input channels come from two eight-channel CobraNet receive (Rx) Bundles via standard CobraNet Primary and Secondary/backup ports. The 32 matrix router outputs transmit 16 channels to eight RADs and 16 more channels to two CobraNet transmit (Tx) Bundles.

cat5A family of RAD models connect to the Mongoose. Each converts analog audio to or from 24-bit, 48 kHz digital audio. Standard CAT 5 cable and termination transport four digital audio channels – two channels in each direction – as well as power, ground and a communications channel via Rane's proprietary RAD Network. Status indicators are at the RAD signal entry points, at the front and back of the Mongoose, and in Mongoose Tracker software.

Mongoose

Mongoose can replace the analog mic and line level portions of an audio system with digitized audio over regular CAT 5 cable. Mongoose can be used with or without CobraNet.

Think about your last: auditorium, church, hotel, theater, stadium, convention center, campus, bar, restaurant, club. Rane's Mongoose and RADs solve problems you likely encountered if you ran analog audio between remote rooms and equipment racks.

Problem 1: Transmit & receive a small number of audio channels (2-6) to multiple, scattered locations.
Solution 1: Mongoose & Remote Audio Devices (RADs).

Problem 2: Conduit is expensive & multiple independent runs are needed for: mic, line, speaker, computer data, AC power...
Solution 2: Mongoose & RADs' digital CAT 5 solution eliminates or greatly reduces mic & line conduit costs, labor, troubleshooting... Some jobs may permit using the computer/data conduit, cable, labor and terminations!

Problem 3: Analog termination requires either stripping & screwing down each wire (for Euroblocks) or soldering each wire and assembling the connector (XLR, TRS or RCA).
Solution 3: RAD Network CAT 5 cables are quick and easy to terminate using standard 8P8C (RJ-45) connectors.

Problem 4: Analog twisted-pair (mic/line) cable is costly & requires 1 cable per channel.
Solution 4: RADs digitizes audio at each wall location, transporting 4 channels (2 in each direction) on a single, less expensive CAT 5 cable.

Problem 5: Analog cable & devices (MP3/CD players, satellite receivers, laptops) are prone to ground loops, electromagnetic interference (EMI), hum, buzz, noise...
Solution 5: RAD Network audio is uncompressed, 24-bit, 48 kHz digital, run over differentially balanced CAT 5.

Problem 6: Long analog cables beyond 12 feet (3.6 meters) require isolation transformers. And if you require low frequencies, large transformers are required.
Solution 6: RADs support a 492 foot (150 meter) long digital RAD Network that provides 45 volt common mode rejection without isolation transformers.

Problem 7: Testing analog audio wall connections is lots of work for installers.
Solution 7: RADs'indicators immediately self-test CAT 5 connectivity.

Problem 8: Analog wiring mistakes & broken cables in distant rooms are difficult to troubleshoot.
Solution 8: Both ends of RAD Network cables & the Mongoose Tracker software indicate and inform installers about any and all wiring mishaps.

Problem 9: Fork lifts that meet XLR wall plates at high velocities equals a service call.
Solution 9: Maintenance staff can order and replace RADs without a contractor or a PC.

Problem 10: There are no signal or overload indicators, or the cable's good indicators on analog XLR plates.
Solution 10: RADs have all these – and they dim with the light level in the room.

Problem 11: Re-routing analog audio via patch bays is troublesome & problematic.
Solution 11: Mongoose adds matrix routing where it was previously unaffordable (e.g., tie line applications), plus cost-effectively route disparately scattered audio sources/destinations to and from CobraNet.


Share your knowledge of this product with other customers... Be the first to write a review



Browse for more products in the same category as this item:


Live Sound Made in the USA
Live Sound > Network DSP Audio Processor
Live Sound